Ανοιχτή Πρόσκληση

Ομήρου Ιλιάδα, Ραψωδία Γ


Το Αρχείο Οικογένειας Λαμπάκη, υλοποιώντας την προτροπή του Ομήρου και με κύριο μέλημά μας, να συνεισφέρουμε στο πολιτισμικό απόθεμα της Ελλάδος για λόγους Ερευνητικούς – Ψυχαγωγικούς & Εκπαιδευτικούς, είμαστε στην αναζήτηση υλικού (κυρίως αρχειακού) των αδελφών Λαμπάκη, που δεν βρίσκεται κατατεθειμένο ούτε στο ΑΟΛ ούτε στα συναφή γνωστά επίσημα αρχεία (Βυζαντινού Μουσείου, Μουσείου Μπενάκη, ΕΛΙΑ κλπ).

Η παρουσίαση των τμημάτων αυτών του υλικού, από τους φορείς, τις συλλογές ή τα πρόσωπα που αποτελούν τους τωρινούς τους κατόχους (άσχετα από την αρχική προέλευση ή τον τρόπο απόκτησής τους), είναι ευπρόσδεκτη είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΑΟΛ, είτε μέσω σύνδεσης με σχετικούς εξωτερικούς συνδέσμους, με σκοπό την ανάδειξη του συνόλου του έργου των αδελφών Λαμπάκη.

 

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο, γνώστη ή κάτοχο αρχειακού υλικού σχετικού με τους αδελφούς Λαμπάκη, να επικοινωνήσει μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε.

 


Η φράση “Αμα πρόσσω και οπίσσω λεύσσει” ανήκει στον Όμηρο: Όσο και να προχωρούμε, πάντα χρειάζεται να στρεφόμαστε προς τα πίσω για να δούμε τι κάναμε και εάν ο δρόμος που βρισκόμαστε είναι ο δρόμος που θα θέλαμε να είναι. Και αυτό θα το διαπιστώσουμε μονάχα, όταν το βλέμμα μας είναι στραμμένο ταυτοχρόνως και προς τα πίσω και μπροστά. Είναι λάθος να κοιτάζουμε μονάχα μπροστά, διότι μπορεί να χάσουμε την κατεύθυνση και να πάμε κάπου άλλου.

Skip to content