Το έργο του – Φωτογραφίες

Ο Ιωάννης Λαμπάκης ξεκίνησε με την φωτογραφία σε ηλικία 20 ετών. Ήταν ο πρωτοπόρος των φώτο ρεπορτάζ και αυτό φάνηκε με την φωτογράφιση των αρμάτων στα “Διονύσια” (απόκριες στην Αθήνα) το 1890 και τους Πρώτους διεθνείς Ολυμπιακούς αγώνες του 1896 στην Αθήνα. Στους Ολυμπιακούς αγώνες οι φωτογραφίες του ήταν πρωτοποριακές αφού ήταν ο πρώτος που τράβηξε την δράση των αθλητών. Αυτό ήταν αρκετά δύσκολο αφού ο εξοπλισμός ήταν τεχνολογικά φτωχός. Ωστόσο βρήκε τρόπο να πραγματοποιήσει την ιδέα του τοποθετώντας την μηχανή του σε απόσταση από τα γεγονότα ώστε να μπορέσει να τραβήξει όλη την σκηνή της δράσης.

Παράλληλα ασχολήθηκε με την φωτογραφία τοπίου, πορτραίτου, πινάκων. Ήταν παρόν σε όλα τα σημαντικά γεγονότα στην Αθήνα και κάποιες φορές σε περιηγήσεις γύρω από αυτήν μαζί με τον αδερφό του Γεώργιο για την φωτογράφιση αρχαίων ή βυζαντινών μνημείων Χριστιανικού ενδιαφέροντος.

Παρακάτω θα βρείτε το άλμπουμ που δημιούργησε για τους Πρώτους Διεθνείς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896. Μια μοναδική εργασία αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896 με την ματιά του φωτορεπόρτερ, Ιωάννη Λαμπάκη.

Στην συνέχεια υπάρχουν φωτογραφίες από διάφορες άλλες δράσεις του και τέλος φωτογραφίες του ίδιου.

 

Ολυμπιακοί Αγώνες – Αθήνα 1986

Το αρχείο έκανε μια επανεκτύπωση του άλμπουμ το 2004 με την χορηγία της Cosmote

 

 

Φωτογραφίες από διάφορα σημαντικά γεγονότα

 

 

Φωτογραφίες του ίδιου

 

 

 

 


Σημείωση: Το Αρχείο Οικογένειας Λαμπάκη, σας επιτρέπει να βλέπετε, να αντιγράφετε και να εκτυπώνετε υλικό το οποίο δημοσιεύεται σε αυτόν τον ιστότοπο, με την προϋπόθεση ότι το υλικό: (α) προορίζεται μόνο για προσωπική χρήση και όχι για εμπορικούς σκοπούς, (β) δεν αλλάζει ή μετατρέπεται κατ΄ οιονδήποτε τρόπο και (γ) διατηρεί καταφανώς όλα τα σήματα Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (copyright) στην ίδια μορφή με το πρωτότυπο. Όλα τα περιεχόμενα του ιστοτόπου προστατεύονται από το ν. 2121/1993 περί Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Εκτός και αν δηλώνεται ρητά, κανένα τμήμα πληροφορίας από αυτόν τον ιστότοπο, δεν επιτρέπεται να αναπαραχθεί σε καμία μορφή ή με κανένα μέσο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια από το «Αρχείο Οικογένειας Λαμπάκη».

Skip to content