2021 Ντοκυμαντέρ "ΑΓΩΝΕΣ"

2021 – Ντοκυμαντέρ “ΑΓΩΝΕΣ”, Πρώτη προβολή, Κυριακή 22.00 στην ΕΡΤ1

Με μεγάλη χαρά το αρχείο Οικογένειας Λαμπάκη έλαβε μέρος στο ντοκιμαντέρ “ΑΓΩΝΕΣ” της Κατερίνας Αναστασοπούλου. Σε μια υπέροχη συνεργασία ο μοναδικός απόγονος της οικογένεια Λαμπάκη, ο Ιωάννης Εμμ. Λαμπάκης συζήτησε με την δημοσιογράφο (στο χρονικό σημείο 1.14.04) για την εκπληκτική κληρονομιά του φωτογράφου Ιωάννης Δ. Λαμπάκη ο οποίος υπήρξε ο πρώτος φωτογράφος των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 1896. Παράλληλα το αρχείο παραχώρησε φωτογραφίες από τη συλλογή αυτή όπου μπορεί κανείς να διακρίνει την μοναδική οπτική του φωτογράφου Ιωάννη Λαμπάκη.

Ευχαριστούμε την Κα Κατερίνα Αναστασοπούλου για την υπέροχη συνεργασία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και η αναβίωσή τους στη σύγχρονη εποχή ζωντανεύουν με κινηματογραφική ματιά στο νέο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ, που θα προβληθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου, 22.00 στην ΕΡΤ1, λίγες ημέρες πριν ανάψει η φλόγα στην τελετή έναρξης των ΟΑ του Τόκιο.  

Η ταινία ντοκιμαντέρ «ΑΓΩΝΕΣ» από τον μύθο στην αναβίωση, αναδεικνύει μέσα από την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό τις ολυμπιακές, πανανθρώπινες αξίες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία και οδήγησαν στην ιδέα της αναβίωσης. Καταγράφει άγνωστες πτυχές της ολυμπιακής ιστορίας που συνδέονται με την Ελληνική και τη Γαλλική Επανάσταση και αποκαλύπτει τους ιδρυτές των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.  

Το ντοκιμαντέρ είναι μία παραγωγή της ΕΡΤ με γυρίσματα σε εμβληματικά σημεία τεσσάρων πόλεων: Αρχαία Ολυμπία, Αθήνα, Παρίσι και Βιέννη. Μουσικά ντοκουμέντα από παρτιτούρες του 19ου αιώνα ενορχηστρώθηκαν και ηχογραφήθηκαν ειδικά για το ντοκιμαντέρ από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.  

Τη μουσική υπογράφει ο διακεκριμένος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.  

Συντελεστές:  

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης 
Διεύθυνση Παραγωγής: Περικλής Ε. Παπαδημητρίου
Μοντάζ: Στράτος Τσιχλάκης, Δημήτρης Κλάγκος
Εικονοληψία: Θάνος Μπακόπουλος, Γιώργος Παπαιωάννου, Μανώλης Βουρεξάκης, Μερκούρης Μουμτζόγλου, Φώτης Πάντος, Ααποστόλης Κυριάκης
Ήχος: Δημήτρης Παλατζίδης, Γιάννης Παπαχρήστος, Γιάννης Γκιόκας
Σενάριο – Δημιουργία: Κατερίνα Αναστασοπούλου

 

 

Skip to content